Беше извршена презентација и споделување на проектот на Националната Годишна конференција на Универзитетот во Русе и Здружението на Научници на Русе во Бугарија. Беа презентирани и објавени два труда: РЕШЕНИЕ ЗА НАВРЕМЕНО ЛОКАЛИЗИРАЊЕ НА ШУМСКИ ПОЖАР СО УПОТРЕБА НА ПЛАТФОРМА СО АВИОНИ И КОМПЈУТЕРСКА МАШИНА СО НЕВРОНСКА МРЕЖА и ЗАБЕЛЕЖУВАЊЕ И АНАЛИЗА НА ОДДАЛЕЧЕНИ ШУМСКИ ОБЛАСТИ И НАВРЕМЕНО ЛОКАЛИЗИРАЊЕ НА ШУМСКИ ПОЖАР СО УПОТРЕБА НА ДРОНОВИ, во рамките на работата на конференцијата.

Search

Who's Online

Имаме присутни 20 гости и нема членови